sobota, 22 października 2011

Sałatka z tuńczyka w sosie własnym

Składniki

- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 woreczek ryżu (najlepiej parboiled)
- 5-6 ogórków konserwowych
- por (w większej mierze część biała)
- majonez
- sól
- pieprz



Przygotowanie

Ryż ugotować i wyztudzić. Tuńczyka odsączyć i połączyć z ryżem. Kukurydzę i fasolę również odsączyć, ogórki pokroić w drobną kostkę, por w cienkie paseczki i wszystko to dodać do ryżu z tuńczykiem. Przyprawić do smaku i połączyć z majonezem.
Sałatka jest najlepsza po kilku godzinach leżenia w lodówce, gdy wszystkie składniki "przeżrą się".
Życzę smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz