środa, 19 października 2011

Conchiglie faszerowane - czyli spaghetti inaczej

Składniki

paczka makaronu conchiglie (duże muszle)
1 kg mięsa mielonego
2 cebule
2 łyżki bułki tartej
2 jajka
2 łyżki oleju
2 łyżeczki chili
2 łyżeczki pieprzu
starty ser żółty
ulubiony sos do spaghetti




Przygotowanie

-makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu -mięso smażymymy na 1 łyżce oleju i odkładamy do miski. -cebulę szklimy na 1 łyżce oleju i dodajemy do mięsa. -kiedy mieso wystygnie dodajemy do niego bułkę tartą, jajka i przyprawy i mieszamy. -przy pomocy łyżeczki faszerujemy makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym polanym odrobina oleju. -posypujemy serem żółtym i zapiekamy aż ser się roztopi. -podajemy z sosem SMACZNEGO!!!! Każdego kto spróbuje proszę o komentarzyk :) W oryginalnym przepisie podaje się z pesto które robimy z orzeszków piniowych i bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz