piątek, 14 października 2011

Makaron z sosem pomidorowym i lososiem

Składniki


Porcja dla 2 osob

250g makaronu kokardki
200g wedzonego lososia
1 maly kartonik sosu pomidorowego (500g) + pol szkl. wody
1 malutka cebula
100ml slodkiej smietany
sol, pieprz
kilka lyzek oliwy






Przygotowanie


W nieduzym garnku podsmazamy na oliwie pokrojona w kosteczke cebule, wlewamy sos pomidorowy i pol szklanki wody. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Gotujemy na malutkim gazie okolo 30 minut.
Kiedy sos jest juz gotowy dodajemy pokrojonego w kostke lososia, smietane, posiekana natke z pietruszki i wszystko mieszamy drewniana lyzka. Zostawiamy na gazie jeszcze 5 minut.
Ugotowany makaron al dente polewamy sosem i ozdabiamy natka z pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz