niedziela, 19 lutego 2012

Zupa meksykańska trochę inaczej

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego (ja najbardziej lubię wołowe, ale to rzecz gustu)1 cebula1 litr soku pomidorowego w kartonie
2 kostki rosołowepapryka czerwona1 porpuszka kukurydzypuszka czerwone fasolkiczosneksól, pieprz, papryka




Przygotowanie

Cebulę podsmażyć i dodać mięso. Podsmażyć na brązowy kolor. doprawić solą, pieprzem i czosnkiem.
Litr wody, sok pomidorowy i kostki rosołowe zagotować i dodać mięso. Gotować pod przykryciem ok. 10 minut.
Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, por pokrojony w krążki i gotować 5 minut.
Na koniec dodać osączoną kukurydzę i opłukaną fasolkę. Gotować jeszcze 2-3 minuty.
Doprawić do smaku. Można dodać kilka kropli sosu tabasco i kilka zmiażdżonych ząbków czosnku


Zupa idealna na zimne jesienno - zimowe popołudnia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz