wtorek, 28 lutego 2012

Piersi z kurczaka z piwem Karmi

Składniki


0,5 kg piersi z kurczaka
Piwo Karmi
Duża cebula
Ryż
Sól
Pieprz
Przyprawa do kurczaka




Przygotowanie

Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałeczki i panierujemy (ja osobiście używam przyprawy złocistej) i odstawiamy w miseczce. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Gdy cebula nabrała złocistego koloru zdjemujemy ją z patelni. Na gorącą patelnię wrzucamy piersi z kurczaka, podsmażamy na złoty kolor. Do piersi wlewamy piwo i gotujemy, aż sos będzie gęsty. Dodajemy sól i pieprz do smaku, wrzucamy cebulę (gdy wrzucimy ją wcześniej to się rozpuści;)). Podajemy z ugotowanym ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz