czwartek, 1 grudnia 2011

Placki ziemniaczane nadziewane serem

Składniki


1 kg ziemniaków,
4 łyżki mąki,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
3 jajka,
cebula,
40 dag ser,
czosnek granulowany,
tymianek suszony,
sól, pieprz, wegeta, 
sos czosnkowy Da Grasso( można go znaleźć w moich przepisach )




Przygotowanie

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach i odcisnąć z nadmiaru wody. Cebulę drobno posiekać i wymieszać z ziemniakami. Dodać jajka, mąkę, sól, pieprz, czosnek i tymianek do smaku( można użyć własnych ulubionych ziół ), wymieszać. Kłaść małe placki na rozgrzany olej, następnie kawałek sera żółtego i znowu placek. Smażyć z obu stron.Polać sosem czosnkowym.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz