środa, 14 grudnia 2011

Kruche babeczki z kremem kawowym

Składniki

Kruche babeczki:

1 kostka margaryny
2 czubate szklanki mąki
1 jajko
2 łyżki kwaśnej śmietany
szczypta soli
2 łyzki cukru pudru

Krem kawowy:

1/2 kostki masła
1/2 szkl cukru pudru
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
szklanka mleka
3 łyzeczki kawy rozpuszczalnej



Przygotowanie

Babeczki:
Ze wszystkich skladników zagnieść ciasto a anstepnie schłodzic pół godziny w lodówce. Ciastem wyklejac foremki do babeczek. Piec w 180 stopniach na złoty kolor.

Krem:

Ugotowac gęsty budyń z 1 szkl mleka. Ostudzic. Masło utrzec na puszysta masę z cukrem i kawą. Pod koniec ucierania dodawać po łyżce budyniu. Masa powinna byc gładka. Krem nałozyć do szprycki i napełniać nim babeczki. Posypiac odrobiną kawy rozpuszczalnej lub wiórkami czekolady.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz