poniedziałek, 5 grudnia 2011

Gulaszowa zupka

Składniki


ok. 50 dag mięsa wieprzowego
2 cebule
1 ogórek kiszony
1 papryka
koncentrat pomidorowy
majeranek , curry , papryka mielona , sól , pieprz
kiełbasa lub boczek




Przygotowanie

Mięso posypać przyprawami i odstawić na 1 godz. Pokroić w średnią kostkę.
Obsmażyć na patelni z ogórkiemi 1 cebulą ( pokrojone w kostkę ).
Włożyć do garnka , zalać ok . 2 i 1/2 l wody i gotować .Przyprawić .
Przesmażyć boczek lub kiełbasę , cebulę i paprykę ( pokrojone w kostkę ),
dusić ok. 5 minut . Włożyć do garnka z mięsem i gotować dalej razem do miękkości.
Można zagęścić 1 łyżką mąki ziemniaczanej rozprowadzoną w 1/2 szkl wody

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz