piątek, 8 czerwca 2012

Śledzie a la Milanówek

Składniki

- 25 dag filetów śledziowych,
- 1 łyżka cukru,
¼ szklanki oleju,
-3 łyżki octu,
-2 łyżki koncentratu pomidorowego,
-15 dag cebuli,
-2 – 3 ziarna ziela angielskiego,
-1 liść laurowy,
- 15 g białej gorczycy.


 zdjęcie: borgia



Przygotowanie

  W rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę, dodać cukier i chwilę smażyć mieszając. Wlać ocet, dodać liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę i koncentrat pomidorowy. Dusić kilkanaście minut, po czym zdjąć z ognia i ostudzić. Z ostudzonego sosu wyjąć liść laurowy i ziele angielskie. Sos wymieszać z pokrojonymi w kawałki filetami śledziowymi. Wstawić do lodówki.

Przepis nie jest mojego autorstwa. Autora nie znam i nie mam pojecia skad ta nazwa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz