niedziela, 3 czerwca 2012

Krokiety z wafla dla zapracowanych

Składniki

grube wafle kwadratowe /ilość zależna od oczekiwanej ilości krokietów/

farsz:
ziemniaki + ser biały -jak do pierogów ruskich



Przygotowanie

Przygotować farsz jak na pierogi ruskie, formować z niego wałeczki w formie krokietów.
Wafle pokroić na prostokąty / ja kroję na 6 części/. Każdy kawałek zanurzyć w lekko ciepłym mleku, nałożyć wałeczek farszu, zrolować, a następnie panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na jasno złoty kolor ze wszystkich stron.

Krokiety można podawać jako samodzielne danie np. z surówką lub nawet tylko z keczupem, lub też zamiast ziemniaków do II dania.
Można też zamiast farszu ziemniaczanego zawinąć pieczarki uduszone z cebulką i będą znakomite do czewonego barszczu.

Tanio, szybko i smacznie!  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz