niedziela, 17 czerwca 2012

Roladki z mielonego zawijane bekonem

Składniki

1 kg miesa mielonego obojetnie z czego(wolowe,mieszane,wieprzowe)
cebula.
boczek wedzony
kielbasa
musztarda
przyprawy(sol,pieprz,wegeta,papryka)
pieczarki
bekon w plasterkach cienkich
Troche margaryny lub oleju do smazenia



Przygotowanie

WYKONANIE

Z mielonego zrobic okolo 4 placki ,posmarowac musztarda ,przyprawic do smaku i jak do roladow dac boczek ,cebule,kielbase,pieczarki mozna dodac kawalek sera zoltego ,uformowac rolady i owinac bekonem(zeby nie popekaly przy pieczeniu) i ukladac na goracy tlusz ,podpiec z kazdej strony mozna dodac cebule ,pieczarki ,papryke przyprawic do smaku jak rolady podusic okolo 30 minut i sos doprawic ,podawac jak kto lubi z ziemniakami lub kluskami.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz