środa, 13 czerwca 2012

ogórkowa Agnieszki

Składniki

- marchew
-por
-seler
-pietruszka
-5-6 ziemniaków
-ok 50 dag przecieru z ogórków kiszonych
-2 skrzydełka z kurczaka lub kawałek cięlęciny ( 20 dag)
-3 łyżki oleju
-3 łyżki śmietany
-posiekany koperek ( pół pęczka ) lub 2 łyżki suszonego koperku
-1 łyżeczka vegety



Przygotowanie

- marchew , selera , pietruszkę obrać , umyć i zetrzeć na tarce o dużych okach
-pora oczyścić , umyć i pokroić w talarki
-na patelni rozgrzać olej , wrzucić warzywa i dusić na małym ogniu ok 15 min
-ziemniaki obrać , umyć i pokroić w kostkę
-ok 2l wody zagotować ze skrzydełkami lub cielęciną , wyszumować , dodać kartofle i uduszone warzywa oraz vegetę
-gotować , aż kartofle i mięso będą miękkie
-dodać przecier z ogórków
-gotować ok 15 min
-zprawić zupę śmietaną i wrzucić koperek jeszcze chwilę podgotować zupkę
Zupa jest bardzo smaczna !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz