poniedziałek, 4 czerwca 2012

Sałatka ziemniaczana z pomidorem i pieczarkami

Składniki

*10 ziemniaków w lupiach
*4 pomidory
*1/2 kg pieczarek podsmażonych
Sos:
*majonez,jogurt naturalny,2łyżki musztardy,sól,pieprz,3 łyżki szczypiorku.
Wszystkie składniki wymieszać.



Przygotowanie

Ziemniaki ugotować, pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w plastry. Pieczarki pokoroić , lekko podsmażyc. 
 w naczyniu (najlepiej szklanym, ponieważ ładnie wygląda) układać:
ziemniaki,pieczarki,pomidory( można jednyna  warstwą  lub mniejszymi ilościami na przemian)
Podawać na zimno lub lekko ciepło(jeżeli podgrzewamy w piekarniku to sosem polewamy po wyjęciu), na wierzch posypać szczypiorkiem


I jak wam smakowało? Jeśli możecie to komentujcie potrawy....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz