czwartek, 7 czerwca 2012

Rogaliki półkruche Angeli

Składniki

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; "Times New Roman"; mso-fareast-"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

1 kg mąki


15 dag drożdży


2 kostki Palmy


2 jajka


2 żółtka


szczypta soli


2 garście cukru


1 kwaśna śmietana (200 g)


2 cukry waniliowe


 





Przygotowanie

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; "Times New Roman"; mso-fareast-"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Wszystko zagnieść i wrzucić do wody, aż ciasto wypłynie. Wałkować i zwijać rogaliki. Piec w temp. 180°C do zarumienienia.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz